online versie

IRO Nieuws november 2022

15 november 2022

ADIPEC breekt alle records, succes voor Netherlands Pavilion!

Van 31 oktober tot 3 november vond in Abu Dhabi de jaarlijkse ADIPEC beurs plaats. IRO heeft daar weer het Netherlands Pavilion verzorgd met 30 deelnemende bedrijven. ADIPEC ontwikkelt zich tot het meest toonaangevende energie-event wereldwijd en deze editie heeft met 160.549 bezoekers alle records gebroken. Volle gangpaden, drukbezochte stands en netwerkreceptie in samenwerking met de Nederlandse ambassade. Al met al een succesvolle week met veel positieve geluiden! Lees hier meer

 

News

Nieuw lid

IRO verwelkomt het volgende nieuwe lid:

Terugblik waterstofmissie tijdens ADIPEC

Parallel aan de ADIPEC (31 oktober tot 3 november) liep een driedaagse waterstofmissie, georganiseerd door de Nederlandse ambassades uit de GCC regio in samenwerking met RVO en IRO. Aan de missies namen zo’n 12 Nederlandse bedrijven en organisaties deel, waaronder TNO,… lees meer

Nieuw lid in de schijnwerpers: SolarDuck

IRO heeft recentelijk SolarDuck als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met Koen Burgers, CEO, maken wij kennis met SolarDuck. Lees hier het hele interview.

ALV bij Allseas in Delft - 24 november

Op donderdag 24 november zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden bij Allseas in Delft. Naast de presentatie van de financiën worden ook de statutenwijzigingen en (her)benoeming van bestuursleden besproken. Daarnaast zullen ook IRO voorzitter Mark Heine, IRO Bestuurslid Pieter Heerema van Allseas en Young IRO Bestuurslid Thijs Kamphuis een presentatie geven. IRO leden kunnen zich uiterlijk 17 november hier aanmelden.

Offshore Energy - korting voor IRO leden

Offshore Energy vindt plaats op 29 & 30 november 2022 in de RAI in Amsterdam en is de plek waar de gehele offshore energie-industrie samenkomt. IRO leden ontvangen 25% korting op tickets met kortingscode: PARTNER. Registreer je hier. Meer info over het programma vind je hier.

Bezoek IRO én Young IRO op Offshore Energy!

Wij kijken er naar uit al onze leden te ontmoeten op stand A.101! Dit jaar bestaat Young IRO 5 jaar en geven we een nieuwe twist aan de stand, een offshore airhockey spel! Ga de stijd aan met al je offshore collega’s en daag elkaar uit. Welke offshore giant eindigt bovenaan en bewijst zichzelf als grootste en sterkste. Een onderlinge band wordt pas sterk met een vleugje competitie!

Op dinsdag 29 november vindt van 16.00-18.00 uur de gezamenlijke DMEC-IRO-NWEA borrel plaats op het Marine Energy Pavilion. Ben jij erbij?

Uitnodiging: Aramco Europe event - 6 december

Aramco Europe en IRO nodigen alle IRO leden uit voor een gezamenlijk event over ‘Supply Chain and Business Opportunities in Saudi Arabia’ op dinsdag 6 december bij de DOB-Academy in Delft. Meer info over het programma en aanmelden vind je hier.

Uitnodiging: LOL bijeenkomst bij DISA International/C-Ventus - 14 december

Woensdag 14 december gaan we voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst op bezoek bij IRO lid DISA International / C-Ventus in IJmuiden. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 december. Voor het volledige programma en aanmelden, kijk hier.

Save the date IRO Nieuwjaarsreceptie - 12 januari 2023

Op donderdag 12 januari 2023 zal de IRO Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden in het Maritiem Museum Rotterdam. Zet de datum vast in je agenda, de uitnodiging volgt in december!

Het cursusjaar afsluiten in Rotterdam en doorpakken in Delft!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore energy: from fossil to renewables (1 december)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (14 februari)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Netherlands Suppliers Catalogue 2023 – boek je advertentie vóór 2 december!

IRO biedt bedrijven die werkzaam zijn in onze innovatieve offshore energie markt de kans om gezamenlijk hun zichtbaarheid te vergroten in de Netherlands Suppliers Catalogue. De 2023 editie verschijnt al in januari. Boek nu je profieladvertentie, deadline 2 december!

North Sea Energy Roadmap

Een geïntegreerde visie en routekaart zijn nodig om het klimaat neutrale energiepotentieel van de Noordzee te ontsluiten en tegelijkertijd de waarde ervan voor de samenleving en de natuur te optimaliseren. Er is behoefte aan informatie over de huidige rol en het toekomstige potentieel van energievoorziening, -transport, -vraag, -omzetting en… lees meer

Wordt Nederland een waterstofeconomie?

Het moet dé opvolger van aardgas worden: groene waterstof. Het kabinet wil er miljarden in investeren. Grote bedrijven als Shell staan in de startblokken. De belofte: Nederland kan koploper in waterstof worden. Maar hoe realistisch is dat? Lees hier het hele artikel van RTL Nieuws.

'Kabinet moet meer haast maken met verduurzamen industrie'

Het kabinet moet meer haast maken met het verduurzamen van de industrie, vinden zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen -waaronder D66 en CDA- in de Tweede Kamer. In een debat met de ministers Jetten en Adriaansens kraakten Kamerleden harde noten over het tempo van verduurzaming. Lees hier het hele artikel van de NOS.

Meer News

Events

nov
24

- Delft

IRO Algemene Ledenvergadering bij Allseas (alléén voor leden)
dec
14

- IJmuiden

Leden Ontmoeten Ledenbijeenkomst bij DISA International/C-Ventus
Meer evenementen

Exhibitions

nov
29

- Amsterdam

Offshore Energy – korting voor IRO leden
jan
30

- Houston, USA

Floating Wind Solutions 2023
Meer beurzen

Courses

feb
14

- Delft

Course Offshore wind basics
Meer cursussen

Young IRO

nov
18

- Hendrik-Ido-Ambacht

Maritime Women Event 2022
Meer Young IRO
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren