Seanergy/ICOE 2018 in Cherbourg

June 12 - 14 | Cherbourg

Schrijf u nu in voor de Holland Paviljoen/ Business Lounge tijdens Seanergy/ICOE 2018 in Cherbourg
Actief op het gebied van offshore duurzame energie en heeft u interesse in deze in Frankrijk opkomende markt?
Dan is de Seanergy/ICOE 2018 in Cherbourg niet te missen.
Deze gemeenschappelijke vakbeurs en conferentie wordt van 12 t/m 14 juni gehouden in Cherbourg.
Bij voldoende belangstelling organiseert de Nederlandse Ambassade in Parijs, samen met het Netherlands Business Support Office NBSO Nantes een Holland Paviljoen/Business Lounge waar u uw product en organisatie kunt presenteren.

De Seanergy is uitgegroeid tot het toonaangevende netwerkevenement in Frankrijk voor spelers en technologische ontwikkelingen in de opkomende offshore hernieuwbare energiesector. Dit jaar is daar de 7e International Conference on Ocean Energy (ICOE) aan gekoppeld. De ICOE is een reizend tweejaarlijks internationaal congres dat Frankrijk dit jaar mag hosten.
Met deze krachtenbundeling verbinden de organisatoren technisch en wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling en het op de markt brengen van innovatieve oplossingen, en de samenwerking in de realisatie van projecten tussen internationale spelers in het brede speelveld van de maritieme hernieuwbare energiesector stimuleren.

Samen hopen de evenementen 3500 experts, 100 sprekers, 250 exposanten uit 20 landen te trekken en 900 B2B meetings te genereren.

Recente ontwikkelingen rondom Blauwe Energie in Frankrijk
De Franse overheid is ambitieus en wil in 2030, 40% hernieuwbare energie in de consumptie van elektriciteit te realiseren. Dat betekent dat de komende jaren een inhaalslag wordt gemaakt. Daarom worden procedures vereenvoudigd en voor de toekomstige aanbestedingen biedt de regering een “permis enveloppe” aan. Concreet betekent dit dat de overheid zorgt voor de milieueffectstudies en de publieke consultaties, waarna de winnaar van de aanbestedingsprocedure ook onmiddellijk een envelop met de toekenning van de vergunning ontvangt. Nu nog kan het meer dan tien jaar duren voordat een project daadwerkelijk kan worden gerealiseerd. Met deze aangekondigde versoepeling wordt de doorlooptijd van de gehele cyclus verkort tot minder dan 7 jaar.

Met het oog op een nog verdere vereenvoudiging zal het transport van de elektriciteit tussen de offshore windparken en het vaste land systematisch worden toevertrouwd aan Rte, het Franse equivalent van TenneT.
Medio 2018 wil de regering starten met de voorstudies voor de toekomstige aanbestedingen op drijvende windturbineparken in Noord en Zuid Bretagne alsook in de Middellandse Zee. Ditzelfde geldt voor de milieueffectstudies, vooruitlopend op de komende aanbesteding van het offshore windproject ter hoogte van Oleron.
De Franse milieuminister Nicolas Hulot wil grote haast maken met de ecologische transitie en ieder jaar omvangrijke aanbestedingen lanceren voor nieuwe projecten op het gebied van hernieuwbare maritieme energie.

EDF Energies Nouvelles, een van de winnaars van de eerste in 2011 gelanceerde offshore windtenders, hoopt medio 2018 te kunnen starten met de realisering van het offshore windpark ter hoogte van Fécamp (Seine-Martitime)

Holland Paviljoen/Business Lounge en matchmaking voor Nederlandse bedrijven
Wilt u uw bedrijf en/of organisatie profileren tijden deze vakbeurs en de daaraan gekoppelde conferentie? De Nederlandse ambassade in Parijs en de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Nantes bieden, in samenwerking met het European Enterprise Network (EEN), voor Nederlandse deelnemers het volgende programma aan:

  • Deelname aan het Holland Paviljoen/Business Lounge met poster van uw bedrijf op hardboard gekoppeld aan een eigen tafel (duurdere formule) of alleen een logo-plek in de Business Lounge zonder aanspraak op een eigen tafel (goedkopere formule). 
  • Deelname aan door het European Enterprise Network (EEN) georganiseerde internationale B2B-matchmaking;
  • Opname van uw bedrijfsgegevens in de beurscatalogus en op de website van de beurs;
  • Netwerkreceptie op het Holland Paviljoen/Business Lounge
  • Deelname aan andere netwerkevenementen, zoals de door de beursorganisatie aangeboden gala-avond.

Kosten en meer informatie
Kijk voor meer informatie over de vakbeurs op de website van Seanergy/ICOE2018.

De precieze kosten voor deelname aan het Holland Paviljoen/Business Lounge zijn nog niet bekend en grotendeels afhankelijk van het aantal deelnemers, de gewenste formule en het uiteindelijke design van de stand. Uitgegaan kan worden van een minimum deelname prijs van ongeveer € 2.000,- en een maximum deelnameprijs van ongeveer € 4.000,-.
Heeft u interesse om deel te nemen aan het Holland Paviljoen? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en inschrijving zo spoedig mogelijk contact op met:

Contactpersoon
De Nederlandse Ambassade in Parijs
Adriana Voerman
E: adriana.voerman@minbuza.nl

Locatie
La Cité de la Mer – Gare Maritime Transatlantique
Cherbourg, Frankrijk