online versie

IRO Nieuws maart

14 maart 2024

Handelsmissie duurzame havenontwikkeling en hernieuwbare energie in Brazilië

Afgelopen week waren IRO en Wind & water works vertegenwoordigd in Brazilië voor een handelsmissie duurzame havenontwikkeling en hernieuwbare energie. Een reis die in het teken stond van het verder verstevigen van onze relaties met het land en het creëren van nieuwe handelskansen. Goed voor onze economie! Aanleiding van de missie is de Nederlands-Braziliaanse samenwerking binnen het Green Ports Partnership programma, waarvoor de kiem tijdens de World Hydrogen Summit 2023 in Rotterdam is gelegd. Kansen die er volop zijn op het gebied van havenontwikkeling, near- en offshore wind, waterstof en ecologie. Met 14 Nederlandse bedrijven bezochten we o.a. Sao Paulo en de havens van Rio Grande en Pecém. Follow up is nu belangrijk, daar wordt in Brazilië ook stevig op aangedrongen.

Voor meer info, graag contact met Tjerk Suurenbroek.

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

IRO lid in de schijnwerpers: Osbit

In een kort interview zetten wij onze (nieuwe) IRO leden in de schijnwerpers. Deze keer maken we kennis met Osbit in een persoonlijk gesprek met General Manager Jurgen Zijlmans. Lees hier het interview.

Beurzen

GOW Manchester (18-19 juni): last call! deadline 23 maart

ONS Stavanger (26-29 augustus): op aanvraag ruimte beschikbaar

ADIPEC Abu Dhabi (4-7 november): deadline 19 april

Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

IRO-CEDA event energie-eilanden - 21 maart - wees erbij!

Ben je volgende week donderdag 21 maart ook bij de jaarlijkse gezamenlijke CEDA-NL/IRO bijeenkomst? Het thema is: ‘Energie eilanden: vast, drijvend of hybride?’. Kijk hier voor meer info over het programma en meld je snel aan!

 

IRO & NMT informatiesessie met de AIVD en International SOS: spionage en risico’s bij reizen - 10 april

Op woensdag 10 april organiseren IRO & NMT i.s.m. International SOS en de AIVD een informatiesessie ‘Spionage en risico’s bij reizen’. Wees erbij en ervaar een reeks aan eye-openers, waarmee jij of je collega de volgende keer beter beslagen op reis kan gaan. Meld je hier aan!

Save-the-date Ledenbijeenkomst bij Kersten - 26 juni

Op woensdag 26 juni gaan we voor onze Leden Ontmoeten Ledenbijeenkomst naar IRO lid Kersten in Wanssum.
Nadere informatie volgt. Houd de kalender in de gaten!

Young IRO meets Breman - 28 maart

Op donderdag 28 maart brengt Young IRO een bezoek aan IRO lid Breman Machinery. Er zijn nog 15 plekken beschikbaar voor Young IRO leden, dus meld je hier snel aan!

Leer meer over offshore energie tijdens onze cursussen!

Kom jij of een collega die nieuw is in onze branche naar één van onze cursussen?

  • Offshore wind basics (2 april)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore Energy: van fossiel naar duurzame energie (5 juni)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Mocht je vragen hebben over deze cursussen, neem dan contact op met Barbara van Buchem.

MCEDD - korting voor IRO leden

Van 9-11 april vindt het MCE Deepwater Development (MCEDD) event plaats in Amsterdam. IRO leden ontvangen $250 korting op hun ticket met de kortingscode IROVIP. Check hier voor meer info en aanmelden.

Handelsmissie Verduurzaming Havens in Italië - 12 t/m 15 mei

Bent u actief in verduurzaming van havens of in verduurzaming van de maritieme sector? En wilt u zakendoen in Italië? Neem dan deel aan de handelsmissie naar Italië van 12 t/m 15 mei georganiseerd door RVO i.s.m. Nederlandse Ambassade in Rome en het Nederlandse consulaat-generaal in Milaan. Aanmelden kan hier tot uiterlijk maandag 25 maart.

Opening SeaSEC bij Campus&Sea

De eerste Europese vestiging van SeaSEC bij Campus@Sea in Scheveningen is een feit. SeaSEC vormt een baanbrekend onderzoekscentrum voor de beveiliging van onderzeese infrastructuren. SeaSEC is gericht op het waarborgen van de veiligheid van essentiële onderzeese infrastructuren, waaronder internetkabels, olie- en gaspijpleidingen en elektriciteitskabels van windparken. Lees hier meer.

Heels of Steel - elke vrijdag om 12.00 uur

Vier sterke vrouwen met interessante carrières in een voornamelijk mannenwereld. Waarom hebben zij gekozen voor deze uitdagende baan en wat typeert hen dat ze werken in een industrie waar je nog te weinig vrouwen aan de top ziet? Laat je inspireren met deze 4-delige docuserie. Elke vrijdag om 12.00 uur een nieuwe aflevering, te zien via https://heelsofsteel.eu en via youtube.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren