Nieuw lid in de schijnwerpers: Osbit

14-03-2024 IRO Nieuws, Leden nieuws

Nieuw lid in de schijnwerpers: Osbit

IRO heeft recentelijk Osbit als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met General Manager Jurgen Zijlmans maken wij kennis met Osbit.

Waar blinken jullie in uit?

Osbit levert op maat gemaakte equipment die door onze klanten, veelal aannemers, gebruikt worden voor de constructie van offshore windparken. Al ruim 13 jaar werken wij intensief samen met onze klanten en ontwerpen en leveren wij baanbrekende equipment voor verschillende toepassingen zoals het leggen, begraven & repareren van kabels op de zeebodem en het hanteren en hijsen van fundaties zoals monopiles & jackets. Tevens leveren wij access systemen om veilig over te stappen op een offshore platform en testbanken om componenten zoals kabels te beproeven.

Vanuit ons kantoor in Rotterdam ondersteunen wij klanten in een vroeg stadium van een project met studies om zo de installatie methodes en equipment specificaties in een efficient process te bepalen. Vervolgens kunnen we aansluitend de equipment aanbieden, ontwerpen en leveren.

De combinatie van een extreem platte, daadkrachtige organisatie met onze expertise en rijke ervaring maakt dat wij zeer efficient projecten kunnen realiseren – On Spec, Budget and In Time, OSBIT.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Vanuit ons hoofdkantoor in de UK zijn wij al geruime tijd betrokken bij activiteiten van de IRO. Nu wij ons in Rotterdam gevestigd hebben en met offshore wind projecten bezig zijn is het dan ook een logische stap om lid te worden.

IRO is een mooie organisatie die staat voor haar interessante leden, de bijeenkomsten zijn veelzijdig en een goed platform om met het netwerk contact te leggen en relaties op te bouwen. We kijken dan ook uit naar toekomstige kansen voor beurzen en handelsmissies.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Het doel van onze vestiging in Nederland is om dichter bij onze klanten te zijn én lokale partners te vinden om ons te ondersteunen en onze projecten te realiseren. Nederland en specifiek de regio Rotterdam heeft een rijk netwerk van maritieme & offshore leveranciers en dienstverleners. Tevens is er een interessant eco systeem van start-ups en bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen. Bedrijven die wij graag om ons heen hebben als partner, samenwerken varieert dan van leveren en afnemen tot vergaande partnerships voor gezamelijke ontwikkelingen. Onze projecten zullen meer en meer vanuit de regio opgeleverd worden waardoor er voor IRO leden mogelijkheden ontstaan om aan deze projecten mee te werken.

Hoe draagt Osbit bij aan de energietransitie?

De eerste offshore access systemen die wij 13 jaar geleden leverden waren specifiek voor de offshore wind industrie, toen nog in een pionierende fase. In de tussentijd is voor ons de balans tussen offshore olie & gas en wind projecten bijna volledig verschoven naar offshore wind, de vraag naar innovatieve equipment is daarbij alleen maar toegenomen.

Wij proberen een verschil te maken, onze equipment maakt het mogelijk om efficient hernieuwbare energie projecten te realiseren en levert een directe bijdrage aan een schonere toekomst.


Wil je ook met jouw bedrijf in de schijnwerpers staan? Stuur dan een mailtje aan Marloes Kraaijeveld via m.kraaijeveld@iro.nl.