Revolutie in identity & access management

17-08-2021 Leden nieuws

Nsecure introduceert haar YIM platform bij TEAM Terminal

Het identity management platform YIM van Nsecure is succesvol in gebruik genomen bij TEAM Terminal, één van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. Vanaf nu wordt het gehele toegangsverleningsproces voor bezoekers, medewerkers en contractors volledig gefaciliteerd via YIM. Het platform is een doorontwikkeling van Dataclient; een workflow identity management oplossing van Nsecure sinds 2008, dat organisaties in staat stelt om hun toegangsprocessen te digitaliseren.

Complexe toegangsprocesdures vertaald naar eenvoud
Jaarlijks wordt er ruim 35 miljoen kubieke meter ruwe olie doorgezet, een kwart van de totale doorzet in het hele Europoortgebied. De olie wordt opgeslagen in 33 tanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 2.754.900 kubieke meter en via pijpleidingen verpompt naar verschillende afnemers in binnen- en buitenland. Per jaar leggen circa 300 tankers aan. Kortom: in de omvangrijke operationele bedrijfsprocessen van TEAM Terminal spelen toegang, compliancy en safety een essentiële rol. “Met ons YIM-platform zorgen we dat complexe toegangs- en veiligheidsprocedures worden vertaald naar eenvoud. YIM stroomlijnt het aanmelden en accrediteren van bezoekers, medewerkers en contractors. Zo wordt veiligheid en wet- en regelgeving ondervangen in de toegangsprocessen én geborgen in de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van TEAM Terminal”, vertelt Alex Smaling business manager IT & Identity Nsecure.

Veiligheid op 1 dankzij YIM
Tijdens de ontwikkelfase is het YIM-platform door eindgebruikers continu getoetst aan de doelstellingen op het gebied van snelheid, gebruiksvriendelijkheid en voldoen aan wet- en regelgeving. Vervolgens is na deze uitvoerige testperiode het platform succesvol in gebruik genomen. “We zijn erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en look & feel van YIM”, vertelt Irene Kolditz, Facility & Security Coördinator bij Team Terminal. “Het is voor ons belangrijk dat een partner zich goed kan verplaatsen in onze dagelijkse processen, strenge veiligheidsprotocollen en ons terrein kent. Al deze onderwerpen zijn vertaald binnen het YIM-platform. Toegang tot onze locatie verloopt nu digitaal via YIM. Ook wanneer contractors werkzaamheden verrichten, wordt afhankelijk van de nationaliteit en het soort werk, specifieke informatie gevraagd. Binnen een digitaal dossier worden alle documenten en certificaten opgeslagen. Op deze wijze ondervangen we risico’s ten aanzien van veiligheid, illegaliteit, arbeidsrecht of fiscaliteit”, aldus Kolditz.

Aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving
Smaling: “Met YIM zorgen we dat organisaties volledig compliant zijn en continu inzicht hebben in hun veiligheid- en toegangsprocessen. De noodzakelijke accreditatie en compliance gaan veel verder dan enkel toegangscontrole. De uitdaging zit in het borgen van wet- en regelgeving in security systemen, correct verwerken van persoonsgegevens, documenten en de veiligheidsprocedures die gelden voor een omvangrijk terrein zoals TEAM Terminal. Al deze facetten worden op een gebruiksvriendelijke manier ondervangen in YIM. Daarbij is er een real-time koppeling met het toegangscontrole systeem.

Over YIM: de oplossing voor visitor management en contractor management
Nsecure werkt voor opdrachtgevers in zeer diverse sectoren; van petrochemie tot financiële dienstverleners. Met elk hun specifieke uitdagingen en regelgeving. De uiteenlopende ervaringen en behoeftes van specialisten en (eind)gebruikers hebben we meegenomen in de ontwikkeling van YIM. Onze IT-architectuur maakt het mogelijk om met verschillende security, ERP en HR-systemen te integreren. Bedrijfsprocessen kunnen daarmee vanaf nu en in de toekomst optimaal beheerst en volledig geautomatiseerd worden. Voor organisaties waar veilig werken hoog op de agenda staat, biedt YIM de mogelijkheid om personen te kwalificeren voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden. Ook is het mogelijk om met uitgebreide e-learning modules veiligheid op de werkvloer te verhogen en up-to-date te houden. Voor meer informatie over YIM www.nsecure.nl/yim