Handelsmissie naar Colombia met minister Schreinemacher, 24-28 september

september 24 - 28 | Colombia Handelsmissies

 • Is uw bedrijf internationaal actief in de sector offshore wind, waterstof, duurzame havenontwikkeling en/of scheepsbouw?

 • En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Colombia?

Ga dan van 24 t/m 28 september 2023 mee op handelsmissie naar Colombia.

Deze brede missie – ook de sectoren agrifood, tuinbouw en duurzame stedelijke ontwikkeling nemen deel – staat onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Alle sectoren starten deze missie in de hoofdstad Bogotá en vervolgen hun programma in Cartagena of Medellín, omdat daar hun marktkansen groot zijn.

Hernieuwbare energie en de maritieme sector:

Colombia is het 3e Zuid-Amerikaanse land in duurzame energie opwekken uit zon, wind en biomassa. Het land heeft grote ambities op dit gebied. In 2023 en 2024 wordt waarschijnlijk 3.300 MW extra duurzame energie opgewekt.

Nederlandse bedrijven kunnen helpen met kennis, kunde en technologie in duurzame energie. Er liggen kansen op o.a. onderstaande gebieden:

 • Offshore-windenergie:
  Dit najaar is de eerste veiling van offshore-windenergieprojecten. Dat is uniek in Zuid-Amerika.
 • Waterstof:
  Colombia heeft plannen voor waterstofproductie, waarbij de eerste pilotprojecten al zijn opgezet. Het land kan zo een belangrijke exportpartner voor Europa worden.
 • Scheepsbouw en -reparatie:
  Deze industrie groeit. De belangrijkste werf Cotecmar werkt nauw samen met Nederlandse leveranciers. Daarnaast is Colombia een knooppunt voor de maritieme sector, doordat het dichtbij het Panamakanaal en aan de Stille en Atlantische oceaan ligt.

Meer informatie & aanmelden:

Voor meer informatie & registratie: klik hier.
Meld je uiterlijk 3 juli 2023 aan voor deze handelsmissie.
Iedere deelnemer dient zich apart aan te melden.

Kosten:

Deelname kost € 950 per organisatie (voor maximaal 2 personen). Voor iedere extra persoon geldt een meerprijs van € 475.
Reis- en verblijfkosten en eventuele extra kosten voor individuele matchmaking (bijvoorbeeld persoonlijke transfers en tolkkosten) zijn voor eigen rekening.

NB: op deze missie is een Covid-19 clausule van toepassing.

Meer weten:

Heb je vragen over deze missie? Neem dan contact op met de projectmanagers Missies bij RVO:

Organisatie:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nederlands economisch netwerk in Colombia en betrokken brancheorganisaties, zoals IRO.