Marktoriëntatie Offshore Windenergie Verenigd Koninkrijk 24-26 juni 2019

juni 24 - 26 | Londen, Verenigd Koninkrijk Handelsmissies

     

 

Sinds 2008 is het Verenigd Koninkrijk de wereldleider op het gebied van offshore windenergie. Met 7.899 MW geïnstalleerd vermogen 1) (meer dan de rest van de wereld bij elkaar) en de verwachting dat dit tot 2030 tot ten minste 30 MW zal toenemen is het VK de juiste plek voor bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij offshore windenergie om samen te komen.

Bovengenoemde ontwikkelingen maken de offshore windenergie in het VK in de komende jaren één van de sterkst groeiende sectoren die, ondanks de onzekerheden die Brexit met zich meebrengt, gepaard gaat met toenemende kansen voor Nederlandse leveranciers van producten en diensten op het gebied van offshore wind. De toenemende local content-eisen in het VK maken het echter noodzakelijk dat Nederlandse bedrijven zich goed voorbereiden op activiteiten in het VK.

Om deze reden organiseert de Nederlands Britse Kamer van Koophandel (NBCC) in samenwerking met IRO en Holland Home of Wind Energy een marktoriëntatie/fact-finding-reis naar het Verenigd Koninkrijk voor Nederlandse toeleveranciers aan de offshore windsector. De reis is een vervolg op eerdere succesvolle jaarlijkse handelsmissies / beursbezoeken naar het Verenigd Koninkrijk die de NBCC vanaf 2011 heeft aangeboden.

Doel van de reis is om Nederlandse bedrijven via individuele en collectieve matchmaking in contact te brengen met de in het VK actieve energiebedrijven, projectontwikkelaars en aannemers die betrokken zijn bij de ontwikkeling en realisatie van Britse offshore windparken.

In de afgelopen jaren werden rondom de offshore windmissie naar het VK gesprekken gearrangeerd met partijen als Orsted, Mainstream Renewables, Vattenfall, RWE, KBR Power, Babcock, Eneco en EDF. Hier treft u een overzicht van de belangrijkste stakeholders in het VK op het gebied van offshore wind. Op deze bedrijven zal de focus ook liggen bij het maken van het bezoekprogramma.

Format reis/matchmaking
Op basis van goede ervaringen in de afgelopen jaren is gekozen voor het volgende format voor de “matchmaking”:

 • Plenaire presentaties van Britse bedrijven waarin zij zich zelf presenteren aan de Nederlandse missiedeelnemers;
 • “Elevator pitches” van Nederlandse bedrijven;
 • Q & A en maken van individuele afspraken voor eventuele vervolggesprekken.

1): Cijfers per medio december 2018

Locatie
De reis vindt plaats rondom de toonaangevende windenergie-conferentie Global Offshore Wind 2019 van RenewableUK, het grootste evenement in het VK op het gebied van offshore windenergie dat op 25 en 26 juni 2019 in Excel, Londen, plaatsvindt. Een bezoek aan de vakbeurs die onderdeel uitmaakt van Global Offshore Wind 2019, waar leveranciers aan de offshore wind sector zich presenteren, maakt ook deel uit van het programma.
Waarom u aan deze reis moet deelnemen:

 • U krijgt een complete update over de ontwikkelingen in de Britse offshore windindustrie;
 • U krijgt inzicht in wie de belangrijke spelers op de markt de komende jaren zijn en u maakt kennis met verschillende van deze partijen;
 • U brengt ruim twee dagen intensief door met Nederlandse branchegenoten en u krijgt dus een goede gelegenheid om niet alleen Britse partijen te leren kennen maar ook uw Nederlandse netwerk in de sector uit te breiden;
 • Uw bedrijf/expertise wordt in de aanloop naar de missie geïntroduceerd bij een groot aantal Britse spelers in de offshore wind sector.
 • Alle door de NBCC voor deze reis gelegde contacten worden met u gedeeld zodat u hier zelf ook follow-up aan kunt geven.

Datum
De reis zal plaatsvinden van 24-26 juni 2019.

Voorlopig programma (onder voorbehoud)

24 juni Middag: vliegreis van Amsterdam naar Londen, inchecken hotel
Kennismakingsdiner met delegatie/gastspreker, overnachting in Londen
25 juni Bezoek Global Offshore Wind 2019
Update marktontwikkelingen UK Offshore Wind
b-to-b matchmaking-meetings met Britse marktpartijen
Bezoek aan beurs en deelname netwerkevenementen
Netwerkdiner, overnachting in Londen
26 juni Vervolg bezoek Global Offshore Wind 2019
b-to-b matchmaking-meetings met Britse marktpartijen
Bezoek aan beurs
Middag/avond: retourvlucht naar Amsterdam
Einde missie

Deelnameprijs
Voor deelname aan de reis geldt een deelnamebedrag van € 1.980, – excl. BTW (prijs voor leden van de NBCC, IRO en HHWE, niet-leden betalen € 2.200, – excl. BTW ). Voor eventuele 2e en volgende deelnemers van hetzelfde bedrijf geldt een deelnamesom van € 1.650, – excl. BTW.

Inbegrepen in de deelnamesom:

 • Intake en organisatie van het volledige bezoek-programma
 • 2 hotelovernachtingen (incl. ontbijt)
 • 2 dagen toegang tot Global Offshore Wind 2019 (beursbezoek inbegrepen, conferentie-programma niet inbegrepen)
 • Lokaal transport (inclusief transfers van en naar luchthaven)
 • 2 x diner en 2 x lunch
 • Vermelding van uw bedrijfsprofiel in het deelnemersboekje dat vooraf en tijdens de missie wordt toegezonden aan alle Britse contacten in de offshore windindustrie
 • Begeleiding tijdens de missie door medewerkers van de NBCC

Vliegtickets zijn niet inbegrepen. Zie onder voor meer informatie.

Let op: Subsidiemogelijkheid!
In het hierboven genoemde deelnamebedrag is € 650,- gereserveerd voor verblijf en € 1330,- voor de organisatie/begeleiding van het missie-programma. Op de kosten voor het missie-programma is een subsidie verkrijgbaar van maximaal € 665,- via de missievouchers van RVO. U kunt hier meer informatie vinden over deelnamevoorwaarden en een missievoucher aanvragen.

Vliegreis
U dient uw eigen vliegticket te boeken voor deze reis. NBCC zal de deelnemers informeren over het verwachte reisschema en een vlucht aanbevelen waarmee u aansluiting heeft op het programma.

Aanmelden
U kunt zich voor deze reis aanmelden door het aanmeldingsformulier ingevuld te retourneren aan de NBCC. Wij nemen na ontvangst hiervan contact met u op voor de intake.

Informatie
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Contactpersonen bij de NBCC:

Michiel van Deursen, mvandeursen@nbcc.co.uk
Lotty Goederond, projects@nbcc.co.uk
Tel: +31(0)70-205 5656