Webinar Prospects and Potential of the Offshore Wind Industry in Brazil

Webinars

Brazilië kent grote gebieden aan de kust waar een groot potentieel is voor offshore wind. Hoge windsnelheden maken offshore wind energie zeer interessant. Aan de andere kant is de oceaan ter plekke soms ook heel diep waardoor traditionele bottom-fixed oplossingen niet mogelijk zijn. Dit zou kansen bieden voor floating offshore wind oplossingen.

Het Nederlands Consulaat Generaal in Rio de Janeiro heeft laten onderzoeken wat het potentieel voor offshore wind energie is in Brazilië. Ook heeft het laten onderzoeken waar de kansen liggen voor Nederlandse bedrijven in de wind op zee sector. Uit het rapport blijkt bijvoorbeeld dat in Brazilië het potentieel voor offshore wind energie 10x groter is dan in Nederland en dat de eerste offshore wind projecten al in ontwikkeling zijn.

Het Consulaat in Rio de Janeiro zal het rapport presenteren tijdens het webinar “Prospects and Potential of the Offshore Wind Industry in Brazil” op dinsdag 13 april om 15 uur NL tijd.

Tijdens dit event wordt het rapport gepresenteerd en komen experts van Braziliaanse overheidsinstanties aan het woord over de offshore wind plannen in Brazilië. Onder andere IBAMA (milieu instituut van de federale overheid), EPE (energie onderzoeksinstituut) en het Ministerie van Mijnen en Energie komen aan het woord. Ook Nederlandse bedrijven met vestigingen in Brazilië komen aan het woord.

Schrijf je nu in via https://bit.ly/39oizsf