Sif Netherlands

Sif Netherlands

Sif is fabrikant van stalen fundatiebuizen voor windparken en olie- en gasplatforms op zee. Sif zet haar 70 jaar ervaring en expertise graag in voor samenwerking op het gebied van staalverwerking, engineering, productie en installatie van windparken en platforms.

De markt verandert en technologie ontwikkelt zich snel. Daarom investeert Sif in (technische) innovatie.  Daarnaast heeft Sif veel geïnvesteerd in haar productiecapaciteit en optimalisatie van het productieproces, zowel in Roermond als op de Tweede Maasvlakte – Rotterdam.  In Roermond worden stalen platen gewalst en gelast tot rompen, conussen en secties die vervolgens in Rotterdam worden geassembleerd tot monopiles en/of transition pieces met een maximale diameter van 11 meter, een lengte tot 120 meter en een gewicht tot circa 2000 ton.

Sif kan met deze productiefaciliteiten optimaal inspelen op de vraag naar grotere fundaties die nodig zijn voor grotere windturbines die dieper op zee geplaatst worden. Die worden vervolgens gecoat in een van onze vier coatinghallen en opgeslagen op 42 hectare eigen terrein. Dankzij de uitbreiding van productielijnen kan Sif vier tot vijf monopiles per week produceren.

Voor de olie- en gasplatforms beschikken we over uitstekend geoutilleerde productiefaciliteiten om gecompliceerde producten te maken waaronder de stalen buizen van jacketfundaties: jacket legs, launch legs, conussen, bracings, pile sleeves, pin piles en internal ring stiffeners

Tenslotte beschikt de faciliteit op de Maasvlakte een unieke zeekade met 10 ton/m2 draagvermogen in combinatie met een diepgang van 16;5 meter. Hier kunnen twee installatieschepen gelijktijdig laden waardoor de installatietijd aanzienlijk beperkt wordt.

Sif wil voorop blijven lopen. Sif is continue bezig met verbeteren van efficiency in de keten, zodat we onze klanten de beste totaaloplossingen te kunnen blijven bieden.