Etteplan breidt haar activiteiten in Nederland uit met de overname van technische documentatie- en visualisatiespecialist DDCom B.V.

07-06-2022 IRO Nieuws, Leden nieuws

Etteplan breidt haar activiteiten in Nederland uit met de overname van technische documentatie- en visualisatiespecialist DDCom B.V.

Etteplan breidt door een overname haar activiteiten in Nederland verder uit. De overname van DDCom B.V. versterkt de capaciteiten van Etteplan op het gebied van technische documentatie, met name in 3D content-gebaseerde animatie- en visualisatiediensten. Het bedrijf is gevestigd in de regio Eindhoven en heeft zo’n 15 specialisten in dienst. De klanten van DDCom B.V. opereren in de automobiel-, hightech-, med-tech- en productindustrie. Dit zijn vooraanstaande bedrijven als DAF Trucks, ASML, VDL, Philips & Shimano.

“Door de overname versterkt Etteplan haar vermogen om technische documentatieoplossingen en -diensten in Nederland te leveren. De overname is ook een voortzetting van investeringen in digitalisering en technische documentatie die Etteplan de afgelopen jaren heeft gedaan”, zegt Mikael Vatn, SVP, Technical Documentations Solutions bij Etteplan.

“Animatie en visualisatie van informatie is iets waar onze klanten om vragen. We zijn blij dat we dat kunnen bieden aan de hele productlevenscyclus van R&D en assemblage tot training, installatie en serviceonderhoud. De diensten van DDCom vullen ons aanbod op een zeer goede manier aan en ik heet het personeel van DDCom van harte welkom om zich bij Etteplan aan te sluiten”, aldus Guido Abbenhuis, Director, Central Europe, Technical Documentation Solutions bij Etteplan.

“We sluiten ons graag aan bij Etteplan. Hun wereldwijd opererende klanten, brede serviceaanbod en vastberadenheid voor het ontwikkelen van technische documentatieoplossingen van wereldklasse maken het een perfecte thuisbasis voor onze specialisten en bieden hen meerdere mogelijkheden voor professionele ontwikkeling in de toekomst”, zegt Frank Cock, eigenaar van DDCom.

Na de overname heeft Etteplan in Nederland ruim 200 mensen in dienst op zes verschillende locaties.

Etteplan begon zijn activiteiten in Nederland in 2012 door de overname van de technische documentatieactiviteiten van Tedopres. In 2019 heeft Etteplan haar aanwezigheid versterkt door de overname van de technische documentatiespecialist Triview Technical Communication BV. en breidde in 2020 haar Nederlandse activiteiten uit naar Engineering Solutions door de overname van Tegema, een productiesysteemintegrator gespecialiseerd in op maat gemaakte precisiemechanica en mechatronica.