Falck Safety Services versterkt strategische positie in Nederland

26-07-2018 Maasvlakte-Rotterdam

Falck Safety Services versterkt strategische positie in Nederland

Falck Safety Services is ruim 30 jaar een toonaangevende aanbieder van veiligheidstrainingen voor de offshore olie- en gasindustrie, de maritieme sector en de windenergie markt.

Het trainingscentrum in Amsterdam biedt alle trainingsfaciliteiten die de markt vraagt. Bovendien wordt deze locatie uitgebreid met maritieme trainingsfaciliteiten. Het trainingsschip De Zeus wordt namelijk aangemeerd op een vooraanstaande locatie aan het IJ, nabij het oefencentrum in Amsterdam Noord. Dit schip wordt momenteel volledig omgebouwd om uitgebreide maritieme brandscenario’s te kunnen uitvoeren conform de STCW standaard.

Op de Rotterdamse Maasvlakte wordt in oktober 2018 het nieuwe trainingscentrum geopend. Hier wordt een breed scala aan offshore, maritieme en windtrainingen gegeven, variërend van basis veiligheidstrainingen tot LNG-, scenario-based- en crisismanagementtrainingen. Uiteraard zijn de trainingen van Falck Safety Services gecertificeerd conform o.a. OPITO, NOGEPA, ILenT en GWO.

Middels de genoemde uitbreidingen op deze twee A-trainingslocaties wordt de toekomstbestendigheid van Falck Safety Services verder versterkt, in lijn met de internationale strategie van Falck Safety Services.

Het trainingscentrum in Den Oever heeft jarenlang bijgedragen aan de successen van Falck Safety Services en heeft duizenden professionals opgeleid tot het competentieniveau wat hun functie vereist. In de huidige tijd, onder invloed van veranderde marktomstandigheden, past het om de diverse Den Oever activiteiten onder te brengen bij die van Amsterdam en, in mindere mate, op de Maasvlakte.

Middels deze aanpak versterkt Falck Safety Services haar strategische positie in de Nederlandse markt. De medewerkers van Falck Safety Services zien er naar uit om de klanten uitgebreid kennis te laten maken met de trainingsfaciliteiten in Amsterdam en op de Maasvlakte, en hen de meerwaarde van deze aanpak te laten ervaren.