IRO 50 jaar: KenzFigee, een lid van het eerste uur

29-03-2021

IRO 50 jaar: KenzFigee, een lid van het eerste uur

IRO bestaat op 26 november 2021 precies 50 jaar. KenzFigee is één van de eerste echte leden. Wij hebben gevraagd hoe zij 50 jaar offshore zien en waar de sector over 5 jaar staat.

Waar denken jullie aan bij 50 jaar offshore?
Wat een enorme ontwikkeling we hebben meegemaakt in die 50 jaar offshore op het gebied van techniek, innovaties, kwaliteitseisen en veiligheid- en milieuregelgeving.
Dit heeft vele mooie Nederlandse bedrijven opgeleverd die groot zijn geworden in de olie- en gaswinning en nu doorpakken in het ontwikkelen van duurzame offshore windenergie. Trots dat we als KenzFigee (toen KENZ) hiervan een onderdeel zijn en hebben bijgedragen met de levering in 1981 van de eerste speciaal voor de offshore ontwikkelde kranen, en nu innovatieve offshore equipment concepten leveren voor de offshore windenergie.

Wat is jullie leukste herinnering aan IRO?
Sinds het inmiddels 37-jarig durende lidmaatschap van KenzFigee zijn er vele mooie herinneringen aan de vele bijeenkomsten, beurzen, e.d. waar we informatie en kennis met branchegenoten konden delen. De meest recente en laatste mooiste herinnering is toch wel de Leden-Ontmoeten-Leden bijeenkomst vorig jaar 2 juli bij ons op de werf in Zaandam. Deze bijeenkomst maakte duidelijk dat we een enorme behoefte hebben om elkaar fysiek te ontmoeten om informatie en kennis met elkaar te kunnen delen.

Waar denken jullie dat we als sector over 5 jaar staan?
Wij denken dat de Nederlandse offshore industrie een grote speler zal blijven in de wereldwijde offshore markt, met name door de inzet van slimme technieken en oplossingen voor de vele vraagstukken in de winning van fossiele brandstoffen en windenergie.