IRO back ‘on tour’ tijdens OTC 2022

13-05-2022 IRO Nieuws

IRO back ‘on tour’ tijdens OTC 2022

Vorige week keerden we terug uit Houston waar we de eerste Offshore Technology Conference (OTC) sinds 2019 bijwoonden.

Met 40 exposanten en 94% van de gebruikelijke vloeroppervlakte waren we bijna op volle sterkte en zoals altijd een van de grootste paviljoens van de show.

We kozen ervoor om duurzame energie in de schijnwerpers te zetten, zonder de traditionele energiebronnen uit het oog te verliezen.

De Netherlands Energy Transition lounge had een centrale plaats op het paviljoen en werd officieel geopend door Bart van Bolhuis, hoofd Economische Zaken en Klimaatbeleid van de Nederlandse Ambassade in Washington in aanwezigheid van Paul Jones, voorzitter van het OTC bestuur en onze voorzitter Pieter van Oord. De lounge werd gedurende de hele show goed gebruikt en druk bezocht.

Het Hatenboer Water flessenvulstation in de lounge en de door ons verstrekte herbruikbare waterflessen bespaarden meer dan 700 wegwerpflessen.

De traditionele netwerkreceptie in het Museum of Fine Arts, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade en IRO, was een succes met een volle zaal en een avond vol betrokken gesprekken en blije gezichten.

Onze algemene indruk van de beurs was dat het minder druk was dan voorgaande edities, maar de exposanten gaven aan dat de kwantiteit weliswaar minder was, maar dat de kwaliteit van de bezoekers goed was. Een goed teken is dat bijna alle exposanten hebben aangegeven dat zij volgend jaar met het Nederlands Paviljoen op het OTC aanwezig zullen zijn.

Wij kijken uit naar de editie van 2023!