IRO lid in de schijnwerpers: Orga

16-05-2023 IRO Nieuws, Leden nieuws

IRO lid in de schijnwerpers: Orga

Door middel van een kort interview zetten wij graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers. Deze keer maken we kennis met Orga in een persoonlijk gesprek met Marko Nieuwenhuize, Strategic Business Development Manager.

Waar blinken jullie in uit?

Dit jaar (2023) viert Orga haar 50 jarig bestaan. In deze tijd is Orga uitgegroeid tot de vertrouwde partner bij uitstek als het gaat om de bescherming van mensen, constructies en het milieu. Wij doen dit door het leveren van hoogwaardige en efficiënte oplossingen voor het markeren van obstakels en landingsplaatsen om veilige operaties zoals helikopter landingen en marine verkeer te garanderen. Orga ontwikkelt en produceert slimme offshore en onshore obstakelmarkering zoals verlichting voor windturbines en hoogbouw, Circle-H helikopterdekverlichting, navigatiehulpmiddelen zoals verlichting, misthoorns en radarbakens en explosieveilig gecertificeerde stroomvoorzieningssystemen. Daarnaast bieden wij natuurlijk ook een uitgebreid scala aan diensten en ondersteuningsmogelijkheden.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

De IRO is voor ons een hulpmiddel welke wij misschien niet dagelijks gebruiken. Echter biedt de IRO bij uitstek mogelijkheden wanneer het gaat om het bezoeken van beurzen en initiële contacten te leggen met buitenlandse missies. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse netwerken en events om marktkennis te delen met andere IRO leden en mogelijke samenwerkingen op te zetten.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Met een land als Nederland waar zowel de maritieme, offshore olie & gas en renewable werelden krachtige pijlers zijn van onze economie, draagt Orga bij aan de veiligheid voor deze markten, zeker met de uitbreiding van de windparken, zonneparken in combinatie met scheepvaartveiligheid op zee en luchtvaartveiligheid in de lucht.
Voor deze markten gelden niet alleen internationale regelgevingen maar vaak ook lokale. Hier is dan ook specifieke kennis nodig over het gebruik van deze producten in de diverse markten. Met ons tweede merk, Tideland Signal hebben wij een gecombineerde marktervaring van 120 jaar, dat wij graag met de IRO leden willen delen.

Hoe draagt Orga bij aan de energietransitie?

Al met al speelt Orga BV een belangrijke rol in de energietransitie door de ontwikkeling van Renewable energiebronnen en duurzame praktijken in de offshore- en onshore-industrie te helpen ondersteunen. Door betrouwbare en efficiënte veiligheidsoplossingen te bieden, helpt Orga ervoor te zorgen dat deze industrieën veilig en duurzaam kunnen opereren terwijl ze blijven evolueren en groeien.
Ook draagt Orga bij aan een verminderde uitstoot van CO2 doormiddel van het aanbieden van explosieveilig gecertificeerde zonnepanelen om stroomvoorziening te leveren aan de essentiële verbruikers op het platform zoals het navigatie systeem en andere elektrische verbruikers op het platform.

 


Wil je ook met jouw bedrijf in de schijnwerpers staan? Stuur dan een mailtje aan Marloes Kraaijeveld via m.kraaijeveld@iro.nl.