IRO lid in de schijnwerpers: Nord-Lock Group

15-12-2022 IRO Nieuws, Leden nieuws

IRO lid in de schijnwerpers: Nord-Lock Group

Door middel van een kort interview willen we graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers zetten. Deze keer maken we kennis met Nord-Lock Group in een persoonlijk gesprek met Christophe Cuypers, Key accountmanager Tensioning.

Waar blinken jullie in uit?

Nord-Lock Group is een wereldleider in veilige boutoplossingen. Alle oplossingen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, zodat ze voldoen aan de hoogste normen in de branche. Ons team van toegewijde experts werkt nauw samen met klanten over de hele wereld.

In 1982 werd de originele Nord-Lock® wigvergrendelingstechnologie ontwikkeld die boutverbindingen veilig borgt. Sindsdien is ons aanbod van innovatieve bouttechnologieën en expertise uitgegroeid tot het meest uitgebreide op de markt, met Superbolt™ mechanische spanners, Boltight™ hydraulische spanners en Expander® System-scharnierpennen.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Nord-Lock Group werkt al tientallen jaren samen met de offshore industrie om uitdagingen op het gebied van boutverbindingen en engineering het hoofd te bieden. In veel opzichten delen we de IRO-missie om kostenefficiëntie, innovatie en duurzaamheid te verbeteren. We kijken ernaar uit om de ledenbijeenkomsten en netwerkevenementen te gebruiken om contacten te leggen. We weten dat onze oplossingen en diensten van grote waarde zijn voor de Nederlandse offshore-energiesector – en er is slechts één gesprek voor nodig om aan de slag te gaan om die bedrijven te helpen hun boutverbindingen te optimaliseren.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Van productie tot engineering en verkoop, we hebben een team van wereldklasse dat altijd klaar staat om te leveren. Onze diensten zijn gericht op winstgevendheid gedurende de levenscyclus, ontwerp, productie, training en installatieondersteuning. Als u een technische uitdaging heeft, bieden wij u een oplossing die de productiviteit, veiligheid en betrouwbaarheid van uw toepassing maximaliseert.

Hoe draagt Nord-Lock BV bij aan de energietransitie?

Onze bolting-oplossingen zijn gemaakt om lang mee te gaan, wat een belangrijke bijdrage levert aan de circulariteitsbeweging. Kritischer is het tempo waarin de infrastructuur voor hernieuwbare energie op zee wordt opgeschaald, waarbij windparken steeds groter worden en steeds verder uit de kust liggen.

Naarmate de turbines groter worden, nemen ook de krachten die worden uitgeoefend op kritieke boutverbindingen toe, waardoor mechanische integriteit en onderhoud een topprioriteit zijn. Superbolt ontwikkelt een groeiend assortiment lastafhankelijke, op het internet aangesloten bouten die automatisch voorbelastingswaarden meten en communiceren, waardoor naadloze bewaking op afstand mogelijk is tijdens de installatie en gedurende de levensduur van de toepassing.

De mogelijkheid om de voorbelasting continu te meten met een nauwkeurigheid die beter is dan ±5% geeft vertrouwen aan het installatieproces, maar de voortdurende monitoring voegt onschatbare waarde toe aan het optimaliseren van het gebruik van bedrijfsmiddelen en het behouden van uptime.