Nieuw lid in de schijnwerpers: Aramex

21-05-2024 IRO Nieuws, Leden nieuws

Nieuw lid in de schijnwerpers: Aramex

In een persoonlijk interview met Sibrand J van der Veen, Branch manager, maken wij kennis met IRO lid Aramex Nederland BV.

Waar blinken jullie in uit?

Logistieke oplossingen! Van een simpel document tot een gecharterd schip, we regelen het. En we beloven; onbegrensde bezorging zonder gedoe, zoals ons motto al weggeeft; delivery unlimited. Luchtvracht, zeevracht, wegtransport, koeriersdiensten, spoorvervoer: we regelen het allemaal. Zowel voor import, export als cross-trade. Daarnaast regelen we alle douanepapieren, vergunningen, verzekeringen, noem maar op. We doen er alles aan om onze klanten te ontzorgen. We willen niet alleen gunstig geprijsd zijn, we willen ook echt het verschil maken. We denken graag mee en zoeken naar de beste oplossing.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Nou, we komen zelf uit het Midden-Oosten, dus we hebben sowieso al veel met de energiesector (met name olie, gas en offshore) te maken. Toen we hoorden over de IRO, dachten we meteen: “Daar moeten we bij!” Perfect voor Aramex om onze kennis en ervaringen te delen met andere bedrijven in dezelfde sector. En wie weet, pikken we zelf ook nog wat handige tips op!

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

We bieden een enorm netwerk: Met meer dan 17.000 Aramexians op meer dan 600 locaties in 60+ landen, is er altijd iemand in de buurt om iemand te helpen. En leden kunnen alles bij ons kwijt, alles in één pakket. Een complete logistieke oplossing, van verzending tot opslag en distributie tot aan de laatste kilometer. We beschikken over lokale expertise met bijvoorbeeld gespecialiseerde teams in Houston, Singapore, Amsterdam & Dubai, die alles weten over de logistieke uitdagingen deze branche. Verder beschikken we over eigen materiaal, met name in het Midden-Oosten, met eigen vrachtwagens en bestelwagens en waar nodig zwaar materieel, dus we hebben volledige controle over het transport. En we gaan verder dan vervoer van a naar b, we bieden ook opslag en warehousing aan.

Hoe draagt Aramex bij aan de energietransitie?

Elk jaar legt Aramex uit wat ze doen om schonere energie te gebruiken ons “duurzaamheidsrapport”. Zo komen er steeds meer zonnepanelen op onze gebouwen en rijden er steeds meer koeriers in elektrische auto’s. We voeren ook andere maatregelen door om energie te besparen. Oude apparaten vervangen we door energiezuinige, en wordt er aandacht besteed aan isolatie en ledverlichting van gebouwen, maar ook duurzame verpakkingen. Dit betekent dat de verpakkingen zo veel als mogelijk gemaakt zijn van gerecycled materiaal/ Daarnaast creëren we bewustzijn onder onze medewerkers en klanten en geven tips wat zij zelf kunnen doen om hieraan bij te dragen. Naast deze concrete stappen, zijn wij als Aramex ook betrokken bij verschillende initiatieven die gericht zijn op de energietransitie. Zo is Aramex lid van het Global Compact van de Verenigde Naties, waarin bedrijven zich committeren aan duurzame ontwikkeling.