Registratie Recharge Earth congres 8 & 9 september 2021 geopend

28-04-2021 ,

Registratie Recharge Earth congres 8 & 9 september 2021 geopend

Professionals in de energietransitie kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Recharge Earth congres dat plaatsvindt op 8 en 9 september aanstaande in het state-of-the-art Rotterdam Ahoy Convention Centre. Met dit jaarlijkse initiatief levert Rotterdam Ahoy samen met toonaangevende partners een bijdrage aan het energiesysteem van de toekomst.

Het congres richt zich op twee focus areas: Ports & Industries en Cities & Communities. De thema’s van het congres zijn: Technologie & Innovatie, Financiering & Nieuwe Business Modellen, Infrastructuur & Energiesysteem, Internationale Kansen & Samenwerkingen en Social Impact. Toonaangevende sprekers hebben zich aan het congresprogramma verbonden. Tijdens de vier plenaire presentaties zullen o.a. As Tempelman (CEO Eneco), Piet-Jan Heijboer (CEO Croonwolter&dros), Arno Bonte (wethouder duurzaamheid gemeente Rotterdam), Gerdien de Vries (Klimaatpsycholoog TU Delft) en Stephan Brandligt (wethouder Delft en voorzitter RES Rotterdam-Den Haag). Burgemeester Aboutaleb zal het congres officieel openen.

De twee congresdagen staan in het teken van het verbinden van relevante partijen op het gebied van de energietransitie om kennis te delen en gezamenlijk tot oplossingen te komen om het huidige energiesysteem te hervormen en de energietransitie te versnellen. De bezoekers zijn professionals werkzaam bij overheden, bedrijven, kenniscentra, financiers, start-ups en scale-ups. Naast de plenaire sessies worden er breakout sessies georganiseerd met onderwerpen zoals de inzet van waterstof, het veranderde elektriciteitsnet, implementatie van circulaire waardeketens en inzichten van de Regionale Energiestrategie Rotterdam Den Haag.

“Iedereen kijkt er ontzettend naar uit elkaar weer live te ontmoeten. De Fieldlab evenementen in combinatie met het vaccinatieprogramma en sneltesten geven ons het vertrouwen dat dit in september weer kan, uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.”, aldus Manager Exhibitions Pieter Bas Dujardin. “De energietransitie brengt complexe vraagstukken met zich mee die niet individueel op te lossen zijn. De uitwisseling van kennis en ervaring, het tonen van innovaties en het faciliteren van ontmoetingen is daarom noodzakelijk.”

Het voorlopige programma en alle partners zijn te vinden op www.recharge-earth.com. Op de website kan men zich tevens inschrijven voor het congres.