Walk to Work schip Kasteelborg gedoopt in Den Helder

26-10-2018 Delfzijl

Walk to Work schip Kasteelborg gedoopt in Den Helder

Aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder is donderdag 25 oktober 2018 het tweede Walk to Work schip in de vloot van Wagenborg Offshore onthult. Het Walk to Work Emergency Response and Rescue Vessel Kasteelborg werd gedoopt door mevrouw Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland.

Kasteelborg gaat als standby- en ondersteuningsvaartuig samen met de Kroonborg, die bijna drie jaar geleden in gebruik is genomen, al het onderhoud doen van de onbemande platformen op de zuidelijke Noordzee. Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Shell UK Exploration & Production (Shell UK) hebben, na een tender proces, hiervoor een 6-jarige overeenkomst getekend met Wagenborg Offshore voor de inzet van dit tweede ‘Walk-to-Work Vessel’ (W2W).

De Kasteelborg is qua grootte vergelijkbaar met Kroonborg, maar de haar werkzaamheden zijn anders van aard. Kasteelborg wordt voornamelijk ingezet voor spoedeisende werkzaamheden en interventies, zoals het opstarten van installaties en het uitvoeren van klein correctief onderhoud. Hiermee kan de Kroonborg zich op de grotere geplande onderhoudscampagnes concentreren. Beide schepen werken vanuit Den Helder, gezien de strategisch gelegen positie ten opzichte van de zuidelijk Noordzee.

Door de komst van Kasteelborg kunnen NAM en Shell UK hun platformen verder vereenvoudigen, verduurzamen en ze nieuwe functies geven. Op de Noordzee gaan oude en nieuwe energievormen hiermee hand in handen samen. NAM, Shell en Wagenborg gaan samen die toekomst in.