online versie

IRO Nieuws juni

13 juni 2024

Update IRO-NMT fusie - 24 juni

Het IRO bestuur nodigt je graag uit voor een bijpraatsessie over de mogelijke fusie van IRO en NMT, met aansluitend een zomerborrel, op maandag 24 juni. Het IRO bestuur zal een update geven over de werkzaamheden van afgelopen periode, het voorliggende advies en de te nemen vervolgstappen in dit proces. Ook zal nieuw aangetreden directeur Jeroen de Graaf zich voorstellen. Je bent van harte welkom! Bekijk hier het programma en meld je aan.

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

IRO lid in de schijnwerpers: Barge Master

Barge Master is al jaren lid van IRO. In een persoonlijk interview met Jan Dirk Hudig, director, leren wij meer over dit bedrijf.

IRO lid in de schijnwerpers: Aramex

Ook maken we kennis met Aramex in een persoonlijk gesprek met Sibrand J. van der Veen, Branch manager. Lees hier het interview.

 

Uitnodiging LOL Kersten - 26 juni

Woensdagmiddag 26 juni gaan we voor onze laatste LOL bijeenkomst voor de zomervakantie naar IRO lid Kersten in het Noord-Limburgse Wanssum. Kersten produceert klantspecifieke gebogen (staal)constructies. Meld je hier aan voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Save the dates: ledenbijeenkomsten

De komende maanden gaan we weer op bezoek bij onze fantastische leden met de Leden Ontmoeten Ledenbijeenkomsten. Zet de data vast in je agenda en check de links voor meer info en aanmelden!

Een hack is zowel gericht op Information Technology als Operational Technology

Onder de titel ‘De dag dat je wordt gehackt’ organiseerde IRO in samenwerking met Hunt & Hackett, experts op het gebied van cyberveiligheid, een kennissessie over dreigingen en mogelijke antwoorden daarop in de digitale wereld. Lees hier de terugblik en bekijk de presentaties en foto’s.

IRO Ledenbijeenkomst bij Reynard: het aansluiten van een windturbine is maatwerk!

Woensdag 22 mei waren de IRO leden te gast bij Reynard in Nieuw-Vennep. Reynard is een specialistisch bedrijf dat zich volledig richt op high voltage aansluitingen voor bijv. offshore windparken. Zeer leerzaam om te zien en te leren hoe zij de windparken op zee daadwerkelijk aansluiten. Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

Groot Maritiem Verkiezingsdebat

Op woensdag 29 mei werd het Groot Maritiem verkiezingsdebat gehouden. Acht aanstormende EU-politici van BBB, NSC, VVD, Volt, D66, GroenLinks-PvdA, CDA en CU namen deel aan het debat welke werd gevoerd aan de hand van drie thema’s: strategische autonomie, verduurzaming en ondernemerschap. Lees hier het verslag.

Meld je aan voor ADIPEC! 4-7 november

Met 184.000 bezoekers is ADIPEC (4-7 november) veruit de beste en grootste energiebeurs ter wereld, met een belangrijk deel over decarbonisatie. Sluit je aan bij de Nederlandse bedrijven op het Netherlands Pavilion, zoals Allseas, Boskalis, EMCÉ Winches, Mammoet, Soluforce, Van Oord en nog veel meer….Lees hier de mijlpalen van drie IRO leden gerelateerd aan het Midden-Oosten en ADIPEC. Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

Nederland en Curaçao sluiten akkoord voor voorbereiding floating windenergie- en waterstofproductie

De Ministeries van EZK en BZK van Nederland en het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) van Curaçao hebben onlangs een akkoord getekend voor het voorbereiden van de productie van offshore floating windenergie en het opzetten van een waterstof productieketen op Curaçao. Het gesloten akkoord biedt de betrokken overheden, industrie en kennispartijen in beide landen belangrijke groei- en innovatiekansen. In Nederland zal vanuit het bedrijfsleven de inbreng worden gecoördineerd vanuit IRO, NedZero en NLHydrogen. Lees hier meer.

Stay tuned voor Young IRO events!

Young IRO is volop bezig met de organisatie van een aantal inspirerende events na de zomer! Stay tuned en houd de kalender in de gaten!

Young IRO leden zijn óók van harte welkom op de events die door IRO worden georganiseerd. Check de links en meld je aan!

  • 24 juni – update IRO-NMT fusie met afsluitend zomerborrel
  • 26 juni – Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst bij Kersten in Wanssum

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren