IRO voorzitter Mark Heine: IRO leden zijn in een uitstekende positie om met innovatie en ondernemerschap volop in te spelen op de energietransitie

25-11-2022 IRO Nieuws

IRO voorzitter Mark Heine: IRO leden zijn in een uitstekende positie om met innovatie en ondernemerschap volop in te spelen op de energietransitie

Donderdag 24 november vond de jaarlijkse IRO Algemene Ledenvergadering plaats, dit keer werden wij zeer gastvrij ontvangen in het mooie nieuwe kantoor van Allseas in Delft.

De belangrijkste punten op de agenda:

  • presentatie financiën: resultaat 2021 – prognose 2022 – begroting 2023
  • contributieverhoging
  • benoeming Maurits den Broeder (Van Oord)
  • herbenoeming Charlotte Roodenburg (Huisman Equipment), Arnout Damen (Damen Shipyards Group)
  • wijziging van de statuten

Jaarrede IRO voorzitter Mark Heine

Na de ALV sprak onze voorzitter Mark Heine zijn jaarrede uit met zijn visie op de ontwikkelingen in de wereld die relevant zijn voor de offshore en de rol van IRO daarin.

“Het zijn ongelofelijk spannende tijden in de wereld. We moeten onze ogen niet sluiten voor de uitdagingen waar we voor staan. Toch ben ik optimistisch. Het is duidelijk dat overheden en energiebedrijven vastberaden zijn om te investeren in energiezekerheid én energietransitie. De IRO en haar leden zijn in een uitstekende positie om daar met innovatie en ondernemerschap vol op in te spelen. Wij zijn hard nodig. Om onze rol te versterken, is het van belang dat wij een sterke gesprekspartner worden voor overheden en andere organisaties. Daarnaast helpen wij onszelf en anderen als we vol inzetten op het investeren in talent. We hebben interesse in techniek en de offshore-industrie keihard nodig. Ik ben onder de indruk van uw ondernemerschap. Het is een eer om uw voorzitter te mogen zijn. Ik kijk uit naar een duurzame toekomst vol gezamenlijke groei.”

Allseas

Gastheer Pieter Heerema gaf een presentatie over o.a. het succesvol én met minimale impact winnen van mangaanknollen van de bodem van de oceaan. Mangaanknollen bevatten materialen die gebruikt worden in onder andere batterijen voor elektrische auto’s en zonnepanelen. Allseas ontwierp het prototype van de machine waarmee de mangaanknollen naar boven worden gehaald.

Young IRO

Tot slot gaf Thijs Kamphuis van Young IRO een samenvatting over de activiteiten van Young IRO in 2022 en een vooruitblik op de activiteiten voor 2023. Daarnaast deed hij een oproep aan alle leden om hun young professionals aan te laten sluiten bij Young IRO, om zo voor een goede kennisoverdracht en impactvolle samenwerkingen in de branche te zorgen. Aanmelden kan via young@iro.nl.

Download de hele presentatie hier.

Fotogalerij

Bekijk hier de foto’s.